Kwekers in de prijzen tijdens rozenshow Keukenhof

Dutch Masterpiece

Kwekers in de prijzen tijdens rozenshow Keukenhof

15 april 2013
Op dit moment kunnen bezoekers van de Keukenhof genieten van een mooie Rozenshow. Nog tot en met morgen is het Oranje Nassau Paviljoen met rozen aangekleed, waaronder die van Rosebrandt kwekers. Vorige week werden hier de prijzen uitgereikt van de keuring voor de productgroep Roos. Drie producten kwamen hiervoor in aanmerking: Grand Prix, Avalanche+ en Pearl Avalanche+.

De Grand Prix van Steef Meeuwissen Roses BV werd door de jury “een perfecte roos met een goede gelijkheid en rijpheid in een goed stadium” genoemd. "Red Naomi is dan wel in opkomst, maar kwam niet in de buurt. Knap om zo neer te zetten", aldus de jury. Avalanche+ van Meijer Roses presenteerde vooral mooi in de vaas volgens de jury. "Een grote knop en een goed rijpheidsstadium. Kortom, een knappe teeltprestatie." Pearl Avalanche+ van Meijer Roses viel om dezelfde redenen in de prijzen. "En deze roos is nieuwer”, aldus het juryrapport. "Het blad is mooier en harder dan de Avalanche+."

VGB Keuring
Tijdens de bijeenkomst op Keukenhof werden ook de resultaten van de VGB handelskeuring roos bekend gemaakt. In de categorie ‘Roos exclusief’ vielen opnieuw onze Rosebrandt kwekers in de prijzen. De eerste plaats ging naar Meijer Roses voor de Avalanche+. De tweede plaats was voor Fransen Roses met de Red Naomi!. Velden Roses nam met de White Naomi! roos de derde plaats in. In de categorie 'Roos' ging de eerste prijs naar John van Os Rozen met de roos Amalia. Tweede werd G.F.J. Van Seters met de Mimi Eden. Poot Rozen uit Nieuwerkerk a/d IJssel werd derde met de roos Aqua!.

Kwekers, van harte gefeliciteerd!

Bron: Sierteeltnet