Kwekers pag-0713-2.jpg Familie foto.lnk[2].jpg Van Rijn-0770.jpg

Dutch Masterpiece

De aftrap - van Gerard van Ruijven

Gerard van Ruijven is rozenkweker in Pijnacker. Een echt tuindersdorp in het hart van Zuid-Holland. Gerard zijn vader en overgrootvader waren ook telers. Hij verdeelt zijn tijd tussen zijn kinderen, het telen van rozen, het voorzitterschap van Rosebrandt en allerhande vakgerelateerde ontwikkelingen. Biologische bestrijding en maatschappelijk verantwoord ondernemen zijn enkele van zijn interesses. Deze onderwerpen zult u, naast de dagelijkse beslommeringen, ook regelmatig tegenkomen in zijn blog.

De aftrap

Ja, ik heb beloofd een blog te schrijven voor Rosebrandt. Het nieuwe initiatief voor de Nederlandse roos, met een eigen website. Een nieuwe kans? Wat voor inhoud geef ik er aan? Hoe ontwikkelt Rosebrandt zich in de tijd?

We zijn nu 2 maanden in de 'lucht'. Als voorzitter van de 'club', zie ik wat er allemaal is gedaan, maar ik zie ook dat er nog veel meer moet gebeuren!

Want zoals al eerder gezegd:  we zijn er nog niet, we zijn maar net begonnen!! En alles moet passen binnen het budget en de (deels vrijwillige) menskracht.

We zijn in ieder geval onder een goed gesternte gestart, want dit winterseizoen zit de prijsvorming van de Nederlandse roos in de lift. Misschien is dit teveel eer richting Rosebrandt, maar het is wel mooi meegenomen!

Naast alle aandacht die ik aan Rosebrandt geef, ga ik op tijd de kas in. Lekker! De groei zit er  goed in bij de rozen en met een dagje zon erbij, voelt het al als voorjaar.

Alle voorbereidingen om  voor 14 februari Valentijnsdag voor voldoende rozen te kunnen zorgen lijken geslaagd. De nieuwe inzet van biologische bestrijders vergt veel aandacht. Ik hoop dat het aanslaat,  maar later meer tekst en uitleg hierover.

Ja, Rosebrandt, rozen telen, rozen. Het voelt goed. Ik krijg er energie van. U ook?