Dutch Masterpiece

Postzegels verzamelen - Door Aad Fransen

Een unieke samenwerking tussen Postzegelvereniging Monster en Fransen Roses heeft geleid tot de 6e postzegel in de postzegelserie ‘Westlands Mooiste’: de rode roos Myrna+. Na de postzegels met een tros druiven, orchidee, tomaatjes, chrysanten en oranje paprika heeft Marga de Goeij van de gemeente Westland de rode roospostzegel officieel aan de postzegelserie ‘Westlands Mooiste’ toegevoegd.

Myrna+ is ‘Westland Mooiste’
Postzegels verzamelen oubollig? Wel nee. Zeker niet wanneer het om ‘Westland Mooiste’ gaat. Een postzegelserie die bestaat uit echt Westlandse producten. Een serie die de hele wereld over gaat en bij veel postzegelverzamelaars geliefd is.  

Enige tijd geleden werd ik benaderd door Klaas Keijzer, de voorzitter van de Postzegelvereniging Monster. Hoe ik het zou vinden om mee te werken aan dit project. Met de introductie van de rode roos Myrna+ in m’n achterhoofd, was deze keuze snel gemaakt. De voorbereidingen gingen van start. Samen met de veredelaar Lex+ selecteerden we een mooie foto. Maar het bleek nog knap lastig te zijn om de roos goed op de postzegel afbeeld te krijgen. Na een aantal proefdrukken is het toch gelukt. En het eindresultaat mag er zijn.

Op vrijdag 12 oktober is de nieuwe postzegel gepresenteerd, in het aanwezigheid van m’n gezin, collega tuinders, veredelaar, wethouder en flink wat postzegelverzamelaars. Wethouder Marga de Goeij was vol lof over het initiatief. Dit is postzegelen anno nu. Dat de postzegel maar een positieve bijdrage mag leveren aan de introductie van de rode roos Myrna+. Ik ga de postzegels in ieder geval veelvuldig gebruiken.

Wilt u deze postzegel zelf ook bestellen? Neem dan contact op met Klaas Keijzer via nkeijzer@kabelfoon.nl.

Foto (v.l.n.r.): Klaas Keijzer en Marga de Goeij overhandigen het eerste vel met Myrna+ roospostzegels aan Aad Fransen.